Front Page FP

Front Page

Rrezikojmë një izolim si në vitet 2006-2017

“Duhet të dalim në rrugën e shpejtë për Bashkimin Evropian (BE), përndryshe do të mbetemi në izolim ndërkombëtar siç ishte në periudhën nga viti 2006 deri në vitin 2017”, deklaroi mbrëmë ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani në intervistën për TV Sitel.

Ai theksoi se nëse nuk krijohen mundësitë për rrugëtimin evropian, ky vend do të marrë frymë me vështirësi.

“Ideja evropiane na jep forcë, na jep karburant për reforma, është ngjitës për marrëdhëniet ndëretnike, është oksigjen për shtetin. Pa atë proces, kam frikë se do të fillojmë të mbytemi si shtet në izolim”, theksoi Osmani.

Sipas tij, një çështje e rëndësishme për të ardhmen e vendit janë ndryshimet kushtetuese, të cilat, siç tha ai, duhet të ndodhin.

“Është një çështje shumë e rëndësishme për të ardhmen e vendit. Nëse negociatat ndërpriten në nëntor, Shqipëria do të vazhdojë negociatat. Ne po hyjmë në një fazë serioze dhe ndoshta një dekadë izolimi. Një rrugë e re po krijohet në rajon kryesisht për hir të Ukrainës. Ajo ka marrë statusin e kandidatit në rrugën më të shpejtë të mundshme, ndoshta do të marrë negociata, dhe kjo është gjithashtu një çështje e rëndësishme gjeopolitike. Bashkimi Evropian nuk mund të kapërcejë Ukrainën pa i dhënë një shans Ballkanit Perëndimor. Do të krijohet një shteg edhe për dialogun Serbi-Kosovë. Jemi në një situatë që të mos hyjmë në atë shteg të shpejtë, dhe të hyjmë në një periudhë si në vitet 2006-2017 në një izolim ndërkombëtar”, shtoi Osmani.(INA)

LEAVE A RESPONSE

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *